Romance in Florence

IMG_0028

Naast dat het zo waanzinnig lekker rijmt, horen romance en Florence een beetje bij elkaar. Je kunt weliswaar niet romantisch onder de brug door varen, maar dat mag de pret niet drukken. De stad is bezaaid met fonteinen die vooral lijken te zijn ontworpen voor een enkel doel: het tortelen van de duiven. En dat gebeurt.

De mooiste tortelfontein staat op het plein van de heilige geest (piazza de S. Spirito). Dat wil zeggen; de fontein is misschien niet de mooiste van de stad, maar het pleintje is de romantische ziel van Oltrarno en dat zet mensen aan om te tortelen. Het gaat dus om de pleintjes, niet om de fonteinen. Nou nee, het gaat om het tortelen. Anyway.

Er gebeuren geen opzienbarende dingen op het plein van de heilige geest. Aan de ene kant zitten toeristen en Florentijnen op de vele terrasjes, de andere kant is ingepikt door de hippies. In het midden staat de fontein en daar ontmoeten de beide bevolkingsgroepen elkaar. Het gaat er ongelofelijk gemoedelijk aan toe. Ik weet niet of het door de hippies komt, door de fontein of toch door de tortelende mensen. Maar het werkt. Ga kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *